nieuws

Zilveren Kruis koppelt verzuimdiensten aan polis

Archief

Onder de naam Health at Work bundelt Zilveren Kruis Achmea als proef verzuimverzekeringen met verzuimdiensten.

Via een nieuwe servicedesk bundelt en coördineert Zilveren Kruis bestaande producten en diensten voor ziekteverzuim. Het betreft een proefproject, onder de naam Health at Work, dat eind van het jaar wordt afgesloten. Voor het ziekteverzuimcontract heeft Zilveren Kruis een conventioneel en een stoploss-product.
De dienstverlening wordt verzorgd door de Achmea-bedrijven Winnock (intervenie) en Argonaut (reïntegratie). De dienstverlening zelf is gratis. Het ligt in de bedoeling dit in de toekomst te handhaven voor werkgevers die zowel het verzuimcontract als het ziektekosten/ziekenfonds-contract bij Zilveren Kruis hebben gesloten. De kosten van de interventie- en reïntegratiewerkzaamheden worden gedeeltelijk door Zilveren Kruis gedragen. Het betreffende percentage is gerelateerd aan het aantal werknemers op het verzuimcontract. De servicedesk van Health at Work haalt subsidies voor reïntegratie binnen en verzorgt de eventuele aanspraken op bijvoorbeeld ziektekostenverzekeringen bij andere verzekeraars.
Het magazine van Zilveren Kruis voor de collectieve markt (People at Work) is inmiddels omgedoopt in Health at Work.

Reageer op dit artikel