nieuws

Yarden wil alles in Almere

Archief

Yarden wil één centraal hoofdkantoor gaan openen in Almere. Het uitvaartverzorgingsbedrijf en het verzekeringsbedrijf moeten dan hun respectieve standplaatsen Meppel en Diemen verlaten.

Yarden-directeur Peter van Wageningen benadrukt dat het om een voornemen gaat. “We gaan de voor- en nadelen ervan onderzoeken en hebben het voornemen voor advies voorgelegd aan de ondernemingsraad.” Eind dit jaar moet duidelijk zijn of het plan doorgaat en er tachtig mensen moeten verhuizen uit Diemen, de voormalige standplaats van AVVL, en vijftig uit Meppel, de voormalige standplaats van Nuva.
De holding van Yarden (twintig medewerkers) is nu al in Almere gevestigd. Dat pand is echter te klein voor een volledige concentratie. De nieuwe locatie is nog niet bekend.
Volgens Van Wageningen is het reduceren van kosten niet de hoofdreden voor de verhuizing. “We hopen de communicatie en de kwaliteit van de processen te verbeteren. Verder is het goed voor de Yarden-cultuur. Dat we er op termijn kosten mee besparen, is meegenomen.”

Reageer op dit artikel