nieuws

Woonproduct van Delta Lloyd stelt veiligheid centraal

Archief

Delta Lloyd verkoopt vanaf maandag een nieuwe productlijn op het gebied van wonen. Het pakket, getiteld Woonproduct, omvat een inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering en biedt een garantie tegen onderverzekering. Nieuwe verzekerden kunnen daarnaast, tegen een zacht prijsje, een alarminstallatie aanschaffen.

Het Woonproduct vervangt de bestaande productlijn Wonen, zowel voor losse verzekeringen, als binnen het al bestaande Verzekeringspakket. Klanten die een gecombineerde opstal- en inboedeldekking sluiten, krijgen gemiddeld 7,5% korting op de premie. Nieuw zijn de dekking voor schade door indirecte neerslag en voor schade door van buiten komende onheilen. Verbeteringen aan huurwoningen zijn onbeperkt gratis meeverzekerd.
De garantie tegen onderverzekering is niet geheel nieuw. “Bij het invullen van een inboedelwaardemeter kreeg de klant al een waardegarantie, maar nu is dat ook het geval bij berekening door de tussenpersoon”, aldus Delta Lloyd.
Beveiliging
Als de woning is voorzien van het politiekeurmerk Veilig Wonen, krijgt de verzekerde bovendien een extra premiekorting van 20%. Die beveiliging kan de klant ook bij Delta Lloyd regelen: via het intermediair kan een alarmsysteem van Honeywell worden aangeschaft voor e 19,95 per maand. “We kunnen dit systeem tegen een scherpe prijs aanbieden, omdat er een extra beveiliging in zit tegen valse meldingen”, zegt Hans de Goeij, productmanager Schade particulier bij Delta Lloyd. “Van alle meldingen is gemiddeld genomen 90% onterecht. Bij dit systeem wordt de melding in eerste instantie doorgegeven aan de bewoner, die via zijn telefoon contact kan opnemen met zijn huis, dat als een soort intercom fungeert. Eventueel aanwezige huisgenoten kunnen dan doorgeven dat er niets aan de hand is. Krijgt de verzekerde geen reactie, dan kan hij alsnog de alarmcentrale inschakelen.”
Meeting Point
Tussenpersonen krijgen een bonusprovisie voor elk afgenomen alarmsysteem. Sluit het intermediair de polis(sen) via Meeting Point, dan worden per polis tweemaal de poliskosten à e 3,65 teruggestort. Voor nieuwe woonpolissen die binnen het Verzekeringspakket worden gesloten, wordt tweemaal e 7 teruggestort. Delta Lloyd heeft daarnaast voor tussenpersonen een DM-pakket samengesteld, dat kan worden besteld via het Delta Lloyd Digitaal Domein: www.ddd.nl.
Delta Lloyd richt zich voornamelijk op het sluiten van producten via Meeting Point. “We hebben in eerste instantie zelfs geen offline premieberekeningssoftware voor de nieuwe productlijn”, zegt De Goeij. “Die komt mogelijk per 1 januari beschikbaar.”
Volgens Delta Lloys is de klant met het Woonproduct nooit meer onderverzekerd.

Reageer op dit artikel