nieuws

Woningcorporaties: beetje verzekeren

Archief

Woningcorporaties mogen zich op beperkte schaal bezighouden met verzekeringen. Dat blijkt uit een circulaire van staatssecretaris Remkes aan woningcorporaties en gemeenten.

Woningcorporaties krijgen in het algemeen meer ruimte voor het ontplooien van nevenactiviteiten. “Voor activiteiten met een ‘woonkarakter’ die bovendien een substantieel en causaal verband met de kerntaken van de corporatie hebben, kan voortaan ontheffing worden verkregen”, aldus de bewindsman.
Zo gaat Remkes ermee akkoord, dat de corporaties voor hun huurders en voor de kopers van hun huurwoningen bemiddelen in verzekeringen “die iets met het wonen te maken hebben, zoals opstal- en glasverzekeringen”. Het zelf verstrekken van verzekeringen is niet toegestaan, zo wordt er voor alle duidelijkheid aan toegevoegd.
Ook mag een corporatie samenwerken met een makelaar als het gaat om de verkoop van eigen bezit aan bijvoorbeeld de huurders. Zelf makelen mag niet en ook mag de corporatie geen financiële, juridische of bestuurlijke band met een makelaarskantoor hebben.

Reageer op dit artikel