nieuws

Winterthur ziet toekomst in ons land zonnig in

Archief

Als reactie op de forse financiële injectie die Credit Suisse aan dochter Winterthur heeft gegeven, heeft de Nederlandse tak van het bedrijf aan het intermediair laten weten dat er in ons land geen problemen zijn. Het schadebedrijf heeft in de eerste negen maanden van dit jaar zelfs een groei van ruim 12% geboekt.

Vanwege een verslechterde solvabiliteitsmarge heeft moederbedrijf Credit Suisse e 1,4 mld in het totale Winterthur-concern gepompt. “De solvabiliteit van Winterthur in Nederland is niet in gevaar”, schrijft directeur Martin de Weijer echter aan het intermediair. “Ons leven- en schadebedrijf zijn ook in 2002 uiterst succesvol. De solvabiliteitsmarge voor Leven is nog steeds tweemaal zo hoog als de vereiste marge en voor Schade zelfs viermaal.” De Weijer voorziet, ondanks de slechte beleggingsresultaten, geen maatregelen binnen de Nederlandse organisatie.
Winterthur meldt over de eerste negen maanden een productiegroei in het schadebedrijf van meer dan 12% ten opzichte van dezelfde periode in 2001. Verder ligt de nieuwe productie van individuele levensverzekeringen op vrijwel hetzelfde niveau als in 2001.
“De netto combined ratio in het schadebedrijf ligt onder de honderd en zowel in het leven- als in het schadebedrijf is de administratiekosten-ratio gedaald ten opzichte van 2001. Naar onze mening zijn dat indicatoren voor een succesvol verzekeringsbedrijf in Nederland. Dat er in de laatste zes maanden forse tegenwind is uit de beleggingshoek die de aandacht afleidt van de positieve ontwikkelingen uit het verzekeringsbedrijf, is evident. Dat is voor ons echter geen reden om pessimistisch te zijn over de toekomst”, aldus Winterthur.

Reageer op dit artikel