nieuws

Winterthur verhoogt premie autoverzekering

Archief

Winterthur gaat per 1 mei de premies voor de verzekering van motorrijtuigen, met uitzondering van motorfietsen, en van caravans verhogen. Tevens wordt de dekking van volledig cascoverzekering voor senioren uitgebreid.

Aanleiding voor de premieverhoging is volgens Winterthur de stijging van de schadelast. “Zowel de materiële schade als de letselschade blijven maar oplopen. Een premiemaatregel is nodig om deze kostenontwikkeling bij te blijven”, licht directeur Paul Flapper toe. Volgens hem gaan de tarieven voor de personenautoverzekering met 5% tot 10% omhoog, afhankelijk van de regio, het soort tarief en de gekozen dekking.
De verzekering van bestel- en vrachtwagens wordt eveneens fors duurder. De premie voor de WA-dekking stijgt met 5% en die voor de (beperkt)cascodekking met 7,5%. De premies voor de caravanverzekering gaan met 10% omhoog.
Tweede auto
Naast de verhoging van de tarieven voor de eerste (gezins)auto, zijn ook de voorwaarden voor de tweede verzekerde (gezins)auto licht gewijzigd. Voor jongeren is het eigen risico van de tweede (gezins)auto’s verhoogd. Bovenop het standaard eigen risico van e 135 geldt voor deze categorie bestuurders een toeslag van e 350 (was e 67) per gebeurtenis. Dit geldt overigens alleen voor nieuwe autoverzekeringen gesloten na 1 mei.
Nieuw is verder de verlaging van de leeftijd voor seniorentarieven van 55 naar 50 jaar, hetgeen neerkomt op een premiekorting van 5%, aldus Flapper. Deze 50+-verzekerden kunnen bij Winterthur – op voorwaarde dat zij voor hun auto een WA-verzekering met volledig cascodekking hebben gesloten, tevens rekenen op een gratis ongevallen/inzittendenverzekering met een verzekerd bedrag van e 5.000 (overlijden), respectievelijk e 25.000 (blijvende invaliditeit) per persoon. Maximaal zijn vijf inzittenden per auto verzekerd.

Reageer op dit artikel