nieuws

Westland/Utrecht introduceert Euriplus Rente

Archief

In aanvulling op de in april gelanceerde ‘heldere’ 1-maands hypotheekrente kunnen klanten van Westland/Utrecht nu ook kiezen voor een 6- of 12-maands variant van deze rente, die Euriplus Rente is gedoopt.

Kenmerkend voor deze rentevormen is dat de klant zelf kan nagaan welke rente hij de komende maand moet betalen. Productmanager Peter van Kekem: “Je ziet bij de Euribor-tarieven momenteel een omgekeerde rentestructuur bij rentes korter dan een jaar: de 12-maandsrente is lager dan de 1-maandsrente. Om beter op de veranderingen in die structuur te kunnen inspelen, kan de klant nu ook gebruik maken van een 6- en een 12-maandsvariant van de 1-maandsrente, zodat hij gemakkelijk kan overstappen naar een op dat moment lagere rente.”
Bij de Euriplus Rente wordt aan de klant in de offerte de vaste opslag vermeld die bij het 1-maands Euribortarief moet worden opgeteld. De klant kan zelf – via de krant, pagina 542 van Teletekst of www.westlandutrecht.nl- nagaan welke rente hij de komende maand moet betalen. De vaste opslag wordt door de tussenpersoon individueel berekend, afhankelijk van de hypotheek waar de klant voor kiest.

Reageer op dit artikel