nieuws

Westland/Utrecht blijft bij ING en wordt opgesplitst

Archief

Het ING-concern zal de Westland/Utrecht Hypotheekbank niet verkopen. “Het is gebleken dat de interesse van potentiële kopers zich met name richtte op specifieke onderdelen van Westland/Utrecht”, aldus ING. De groep onderzoekt nu de mogelijkheden van interne opsplitsing van de hypotheekbank.

Eind januari dit jaar had het concern de voorgenomen verkoop aangekondigd. Ondanks de ‘zeer zelfstandige positie’ binnen ING, zou Westland/Utrecht toch in haar ontwikkeling worden belemmerd, zo luidde de motivering destijds. Maar omdat kandidaten slechts uit waren op de krenten uit de pap en ING de medewerkers niet langer in het ongewisse wilde laten, is afgelopen maand het bordje ‘Te koop’ weer weggehaald.
Splitsing
ING werkt nu aan een opsplitsing van Westland/Utrecht binnen de eigen gelederen. Het concern wil de zakelijke vastgoedfinancieringsactiviteiten van Westland/Utrecht, ING Vastgoed en ING Bank Nederland combineren binnen ING Vastgoed. Het particuliere bedrijf van Westland/Utrecht zal worden gecombineerd met ING Interadvies, waartoe onder meer Nationale-Nederlanden Financiële Diensten (NNFD) en NVB/Vola behoren.
Deze twee strategische maatregelen leiden volgens ING tot synergievoordelen, die “meer waarde toevoegen dan partiële verkoop van Westland/Utrecht”.
Bij Westland/Utrecht werken in totaal 620 mensen. Per eind vorig jaar was de kredietportefeuille f 23 mld. In de eerste helft van 2001 heeft de onderneming een groei van meer dan 30% geboekt.

Reageer op dit artikel