nieuws

Wellowell biedt hypotheken voor startende huizenkoper

Archief

Online intermediair Wellowell biedt nu ook hypotheken aan. De site richt zich met het nieuwe thema ‘wonen’ op startende huizenkopers, die volgens directeur Herman van der Haas in tien minuten tijd een offerte kunnen uitdraaien.

Op de site kan men de hypotheken van Avéro Achmea, Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden, Postbank en Bouwfonds met elkaar vergelijken en – indien gewenst – direct een offerte aanvragen. Directeur Herman van der Haas: “Het invullen van de gegevens kost tien minuten. Daarna kan de klant een offerte uitdraaien. We richten ons op de beginnende huizenkoper. Wil je bij Wellowell een bestaande hypotheek oversluiten, dan word je direct doorverwezen naar een tussenpersoon.”
Wellowell biedt de beginnende koper aanvullende informatie over huizen en wonen, zoals de ontwikkeling van de huizenprijzen en adviezen over onderhandelen. Ook zijn er links naar sites waar een makelaar gevonden kan worden.
Fasen
De hypotheken van de vijf aanbieders kunnen op zeven criteria worden vergeleken. Een echte detailvergelijking is ook mogelijk aan de hand van zeventig voorwaarden. Hiervoor is speciale software ontwikkeld. Alle gegevens kunnen, net als bij verzekeringen, worden opgeslagen in de persoonlijke map My Well.
In drie fasen moet de bezoeker een op maat gesneden hypotheekadvies op zijn scherm krijgen. In de oriëntatiefase krijgt de bezoeker breed advies , waarna hij zijn behoefte kan specificeren. “Door middel van een adviesmodule met een beslisboom wordt een bepaalde hypotheekmix samengesteld. Hieruit komt altijd één advies, soms twee”, legt marketingdirecteur Robert Amelung uit. Vervolgens kan de bezoeker de mogelijke producten van de vijf aanbieders op kwalitatieve en kwantitatieve criteria vergelijken.
Uit de vijf mogelijkheden kunnen steeds twee hypotheken worden gekozen voor een detailvergelijking. “Daarbij laten wij bijvoorbeeld bij een beleggingshypotheek zien welk deel van de inleg daadwerkelijk wordt belegd. Die verschillen kunnen fors oplopen”, zegt Van der Haas.
De bezoeker kan de offerte printen en voorzien van de benodigde gegevens opsturen naar Wellowell of laten doorsturen naar een door hem gekozen adviseur. “Voordeel voor de adviseur is natuurlijk dat deze beter voorbereid het gesprek met de klant ingaat én meer kans heeft een product te sluiten”, aldus Van der Haas.
Leads
Hoeveel mensen via Wellowell nu in contact zijn gekomen met een tussenpersoon, is nog onduidelijk. Van der Haas: “Wij kunnen nu nog niet aangeven hoeveel leads wij gegenereerd hebben. Wel weten we dat de zoekmachine waarmee een adviseur gezocht kan worden, inmiddels 14.000 keer is geraadpleegd. Door de uitbreiding van de verwijsfunctie kunnen wij nu, na het doorgeven van gegevens aan het intermediair, nagaan of het contact ook daadwerkelijk resultaat heeft gehad.”
Wellowell trekt per maand naar eigen zeggen 80.000 bezoekers, waarvan 30% een productvergelijking maakt. Daarvan maakt 40% een detailvergelijking (zo’n 9.600 bezoekers). De zoekmachine waarmee een adviseur gezocht kan worden, trekt 8% van de bezoekers (6.400 per maand).
Na de zomer wil Wellowell het aantal aanbieders per product uitbreiden. Verder zullen alle bedragen in euro’s vermeld worden. De hypotheekmodule is al volledig in euro.

Reageer op dit artikel