nieuws

Welke zonder Pennings door

Archief

Commercieel directeur Nikaj Pennings is per 1 december vertrokken bij inkoopcombinatie Welke Financiële Diensten. Een zakelijk meningsverschil ligt volgens algemeen directeur Martin Keegstra ten grondslag aan de verbroken samenwerking.

Keegstra benadrukt dat Pennings Welke veel goede diensten heeft bewezen. “We hebben een heel goede samenwerking gehad, maar hadden andere ideeën over de koers die we moesten volgen. Dan heeft het op een gegeven moment geen zin meer om met elkaar te blijven praten. Maar we zijn heel blij met wat Nikaj voor Welke heeft gedaan.” Pennings, voorheen accountmanager bij Direktbank, kwam in 2000 bij Welke en werd daar al snel commercieel directeur. Hij fungeerde als gezicht van de organisatie, terwijl Keegstra meer op de achtergrond bleef. Voorlopig neemt Keegstra zijn taken over.
Formeel is Pennings opgestapt bij Welke Beheer, waarin het bestuur is ondergebracht van Welke Financiële Diensten. In dat bedrijf heeft Pennings nog een aandeel van 25%. Wat hij daarmee gaat doen, is volgens Keegstra (zelf meerderheidsaandeelhouder) nog onderwerp van gesprek.
De inkoopcombinatie uit Hoorn doet het volgend jaar wat rustiger aan, zegt Keegstra. “We zitten nu tegen de zeshonderd kantoren en proberen in 2005 te consolideren, waar veel intermediairs een teruggang verwachten. We gaan ons, vooral vanwege de WFD, meer afwachtend opstellen en proberen onze tussenpersonen zo veel mogelijk te ondersteunen.”

Reageer op dit artikel