nieuws

Website CZ toegankelijk voor gehandicapten

Archief

Zorgverzekeraar CZ gaat haar website toegankelijk maken voor gehandicapten. Dit gebeurt in het kader van de campagne Drempels Weg, een initiatief van het ministerie van VWS.

Begin volgend jaar lanceert CZ een nieuwe internetsite die voldoet aan minimaal vier richtlijnen, zoals die vorig jaar door het ministerie van VWS zijn opgesteld. Het ministerie heeft in totaal 68 richtlijnen opgesteld.
De richtlijnen waarmee CZ aan de slag gaat, houden onder meer in dat bijvoorbeeld beelden worden omgezet in teksten. Deze teksten worden dan met behulp van speciale programmatuur voorgelezen aan de visueel gehandicapte. Voorwaarde is dat de pc van de gehandicapte uitgerust is met de hiervoor benodigde voorleessoftware.
Bij het testen van de nieuwe site wil CZ één van de vier ambassadeurs van Drempels Weg uitnodigen. Deze ambassadeurs testen of websites voor mensen met hun specifieke handicap toegankelijk zijn.
CZ claimt de eerste verzekeraar te zijn die met de richtlijnen van Drempels Weg aan de slag gaat. De sites www.drempelsweg.nl en www.minvws.nl bieden veel informatie over de campagne.

Reageer op dit artikel