nieuws

Wagner & Partners doet gas terug met voetbalsponsoring

Archief

De naam Wagner & Partners is verdwenen van de borst van het shirt van voetbalclub NAC Breda. Het intermediairbedrijf zal waarschijnlijk stoppen als hoofdsponsor van NAC en Fortuna Sittard.

Het sponsorcontract met NAC loopt – na drie jaar – aan het einde van dit seizoen af. “Wellicht blijven we wel op een andere manier aan de club verbonden, bijvoorbeeld met een uiting op de broek of de rug van het shirt”, aldus directeur Jos Nuijen. Bij NAC staat overigens sinds twee weken Hans Verkerk Keukens op de borst van het shirt en Wagner & Partners op de rug. “Maar we zijn nu nog wel hoofdsponsor”, zegt Nuijen.
Wat er met de sponsorovereenkomst met Fortuna Sittard gaat gebeuren, is nog onduidelijk. “Dat contract loopt voor vier jaar en dus tot en met volgend seizoen. Ik kan wel zeggen dat we wat minder in voetbalsponsoring willen gaan doen. We hebben nu ook nog skyboxen bij diverse eredivisieclubs, maar dat is toch wat eenzijdig in voetbal. Je moet mensen ook wat anders kunnen bieden, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan ‘Night of the Proms’.”
Sponsorovereenkomsten met voetbalclubs van het kaliber NAC en Fortuna Sittard vragen naar schatting een jaarbijdrage van ( 1,5 mln tot ( 3,0 mln. Geruchten als zou Wagner & Partners door financiële problemen de sponsorovereenkomsten opzeggen, betitelt Nuijen als ‘dieptriest’. “We bestaan nu acht jaar en hebben inmiddels 220 mensen in dienst. Bij onze start zijn we al afgeschilderd als snelle jongens en nu zouden we weer problemen hebben. Ik kan u verzekeren dat we één van de gezondste bedrijven van Nederland zijn. We staan op het punt in Vianen een aparte afdeling employee-benefits te openen met dertig medewerkers en zijn druk bezig met overnames.”

Reageer op dit artikel