nieuws

Volmachtbedrijf failliet op verzoek van Hooge Huys

Archief

De Amsterdamse rechtbank heeft op verzoek van Hooge Huys het faillissement uitgesproken over de Hollandse Assuradeuren Groep in Ursem (statutaire naam Mobrass Verzekeringen).

Volgens Hooge Huys ligt er “een aanzienlijk vordering, die al sinds begin 2000 bestaat”. De SNS Reaal-dochter zegt de volmacht van de Hollandse Assuradeuren Groep al in maart vorig jaar te hebben opgezegd. De portefeuille is overgedragen aan Vandien in Alphen aan den Rijn: “een reeds bestaande andere volmachtrelatie van Hooge Huys”.
De Hollandse Assuradeuren Groep werd in 1995 opgericht door Gerard de Moel (57) en was sinds 1998 eigendom van De Moel, Sipke Haakma (47), Hans Buis (41) en Pieter de Haan (38). De laatste twee zijn tevens eigenaar van het op hetzelfde adres gevestigde De Haan & Buis Verzekeringen. “Maar dat kantoor staat los van dit faillissement”, zo bezweert De Haan.
Volgens hem heeft De Moel “er een puinhoop van gemaakt”. Hij doelt daarbij met name op de administratie. “Wij hebben de administratie van De Haan & Buis grotendeels in volmacht gegeven aan De Moel, gescheiden van de volmachtactiviteiten van de Hollandse Assuradeuren Groep. Maar uit de boekhouding blijkt dat alles dwars door elkaar heen liep.” Dus De Haan & Buis heeft wel degelijk iets met dit faillissement te maken? “Ja, in die zin, we hebben een vordering op Mobrass.”
In de Hollandse Assuradeuren Groep vonden al geruime tijd geen activiteiten meer plaats. Het bedrijf telde geen werknemers meer. “Dit is al zestien maanden aan de gang”, aldus De Haan. Zakenpartner Gerard de Moel was niet bereikbaar voor commentaar.
Teakhout
Mobrass Verzekeringen deed in 1995, het jaar van oprichting, van zich spreken met een volmachtconstructie met Reaal voor de verkoop van de Teak Garant Polis. Negatieve publiciteit over de teakhoutpolis van concurrent Ohra leidde echter tot opschorting van de verkoopactiviteiten door Reaal. In hoeverre het teakhout-debacle van invloed is geweest op het faillissement van Mobrass is vooralsnog onduidelijk.

Reageer op dit artikel