nieuws

Volkswagen gaat met eigen bank consumentenmarkt op

Archief

De Duitse Volkswagen Bank GmbH heeft begin deze maand een vestiging in ons land geopend. Bij Volkswagen Bank (Nederland) zijn alle financiële activiteiten van onder meer Audi, Volkswagen, Skoda en Seat ondergebracht. Begin volgend jaar wordt tevens een internetbank voor consumenten geopend.

Het Nederlandse filiaal van Volkswagen Bank (www.volkswagenbank.nl) volgt in grote lijnen de strategie van het Duitse moederbedrijf: met het aanbieden van financiële diensten wordt geprobeerd om klanten langer aan zich te binden. De opening van de bankvestiging markeert het begin van een intensievere marktbewerking en uitbreiding van activiteiten in ons land, aldus Volkswagen Bank.
Consument
De Nederlandse vestiging richt zich primair op financieringen en verzekeringen op gebied van mobiliteit voor de consument. Bij deze bank zijn daartoe de dealergebonden consumentenactiviteiten ondergebracht van DFM Autofinanciering in Amersfoort en Volkswagen Verzekering Service (VVS) in Diemen. Ook de merkpolissen van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda, die bij VVS zijn ondergebracht, worden overgedragen aan Volkswagen Bank. Risicodragers voor de polissen blijven London en Generali. VVS blijft zich – naast de verkoop van bedrijfsmatige verzekeringen – richten op de afzet van particuliere verzekeringen via het intermediair.
Verder wordt de merkgebonden financiering en verzekering via dealers uitgebreid en volgt begin volgend jaar de oprichting van Volkswagen Bank Direct. Deze internetbank gaat bankproducten, waaronder spaarrekeningen, hypotheken, kredieten en creditcards verstrekken aan alle consumenten.
Joint venture
Volkswagen Bank (Nederland) wordt aangestuurd door Volkswagen Pon Financial Services, de vorig jaar opgerichte joint venture van Volkswagen Financial Services (60%) en importeur Pon Holdings (40%). Ook in Polen hebben beide bedrijven een samenwerkingsverband dat succesvol zou opereren.
Het management van de Nederlandse bankvestiging bestaat uit: Ton Juffermans (bedrijfsdirecteur), Egon van Geenhuizen (directievoorzitter Volkswagen Pon Financial Services), Albert van de Bergh (directeur Volkswagen Pon Financial Services) en Dirk Pans (directeur Volkswagen Pon Financial Services).
Wereldwijd heeft Volkswagen Bank filialen in 22 landen (4.426 medewerkers), die 3,8 miljoen contracten van 522.000 klanten in de boeken hebben.
Bedrijfsdirecteur Ton Juffermans van Volkswagen Bank (Nederland). Opmerkingen:

Reageer op dit artikel