nieuws

Voetbalclub Top Oss ERG in verzekeringen

Archief

Na FC Groningen en PSV (zie AM 21, pag. 1) gaat nu ook voetbalclub Top Oss onder eigen label verzekeringen aanbieden. De Brabantse club doet dat samen met het jonge assurantiebemiddelingsbedrijf ERG (EuroRendementGroep), dat per direct hoofdsponsor is geworden van Top Oss.

Onder het verzekeringslabel Top Oss vallen vooralsnog vijf producten: een hypotheek, een spaarplan, een pensioenverzekering, een consumptief krediet en een aandelenleaseproduct. ERG ziet potentiële kopers niet alleen onder de bevolking van Oss en omstreken (± 150.000 mensen), maar ook – en vooral – onder werknemers van bedrijven die Top Oss een warm hart toedragen.
Verder wil ERG de voetballers van Top Oss gaan inschakelen bij de verkoop van de producten. “We bieden de spelers een gratis opleiding tot financieel adviseur aan. Als ze die succesvol hebben afgerond garanderen wij dat ze een baan bij ons krijgen; tijdens hun voetbalcarrière natuurlijk parttime, daarna wellicht fulltime”, aldus ERG-directeur Evert van Denzel. Na een eerste presentatie heeft volgens van Denzel zo’n 70% van de Top Oss-spelers interesse getoond in het aanbod van de nieuwe hoofdsponsor.
Risicodragers
Als de opleiding van Top Oss-spelers op een succes uitdraait, wil ERG een nevenvestiging openen in het stadion van de Brabantse voetbalclub. Het hoofdkantoor van ERG staat in Almere. Met de sponsoring van Top Oss hoopt het bedrijf zijn naamsbekendheid te verhogen en tevens de omzet te vergroten. De sponsorovereenkomst loopt drieënhalf jaar met een optie voor nog een jaar. Op jaarbasis bedraagt het sponsorbedrag maximaal ( 0,5 mln. “We geven een vaste vergoeding én een bedrag dat afhankelijk is van de omzet uit de Top Oss-producten”, aldus Van Denzel. Die omzetvergoeding zou 1% bedragen.
Top Oss is maar wat gelukkig met de sponsorgelden, zo laat voorzitter Paul Landsaat weten: “We kunnen in deze turbulente tijden wel een steuntje in de rug gebruiken”. Volgens ERG-directeur Van Denzel waren beide partijen er dan ook snel uit. “Binnen 24 uur was het contract rond.”
Van welke financiële instellingen de Top Oss-producten worden betrokken, is overigens nog niet bekend. “De onderhandelingen daarover zijn bijna afgerond”, meldt Van Denzel. ERG zelf betrekt zijn producten voornamelijk van Aegon, Levob, Generali en Legal & General. Op de internet-site www.erg.nl zijn in elk geval de Vliegwiel-producten van Aegon te vinden.
Gek op geld
De EuroRendementGroep is exact een jaar geleden opgericht door de twee aandeelhouders André Klomp (43) en Evert van Denzel (45). Klomp was voorheen regiomanager bij RVS en vorig jaar kortstondig betrokken bij de start van internetkredietverlener Geldgarant. Van Denzel is afkomstig uit het management van SpaarSelect en werkte daarvoor voor NVS en Anoz. Zowel Klomp als Van Denzel werkte voor zijn ‘assurantietijd’ bij de politie.
ERG heeft in één jaar tijd het personeelsbestand uitgebreid tot zeventig mensen. Naast een binnendienst en een telemarketingafdeling zijn landelijk adviseurs actief. Volgend jaar staat de oprichting van een franchise-organisatie op het programma.
Een opmerkelijke groei in een markt die nu niet bepaald gunstig te noemen is. Diverse vergelijkbare intermediairbedrijven hebben grote financiële problemen of gaan zelfs failliet. Hoe doen jullie dat? “In elk geval zonder financieringen door een verzekeraar”, stelt Klomp. “Belangrijk is natuurlijk dat wij, als jonge onderneming, geen bestaande portefeuille hebben en dus ook geen last hebben van het royementsrisico en de daaraan verbonden terugboekingsprovisie. Verder werken we volgens een vast concept, maar daar wijd ik uit concurrentieoverwegingen niet over uit.” Klomp benadrukt dat ERG “geen hit-and-run-kantoor” is. “We richten ons op employee-benefits en de daaraan verbonden private-benefits.”
Collega-directeur Van Denzel laat bij het ondertekenen van het sponsorcontract met Top Oss echter geen mogelijkheid onbenut om te benadrukken dat ERG toch vooral uit is op omzet. “Nieuw personeel heeft bij ons niet speciaal ervaring in de financiële dienstverlening nodig”, zo laat hij weten. “We zorgen voor een voldoende basis met een twee tot drie weken durende training. Verder moeten de mensen een commerciële inslag hebben. Ze moeten gek zijn op geld en gek op verkopen.” De uiting ERG.NL op de shirts van Top Oss moet volgens Van Denzel vooral voor “exposure” zorgen: “En het maakt niet uit hoe ze over je praten, als ze maar over je praten.”
Top Oss-voorzitter Paul Landsaat en de ERG-directeuren André Klomp (links) en Evert van Denzel (rechts) tonen het nieuwe tenue van de Brabantse voetbalclub.

Reageer op dit artikel