nieuws

Via Meeùs nu ook ziektekosten- polis voor fysiotherapeuten

Archief

Het KNGF, het landelijk genootschap van (18.000) fysiotherapeuten, heeft via Meeùs een ziektekosten-mantelcontract gesloten met Interpolis.

In een mailing van het KNGF aan de leden, voert Meeùs (in een bijlage) als pluspunt aan, dat de premie voor de verzekering (die in 2002 ingaat) volgend jaar niet omhoog gaat, tenzij de landelijke premieverhoging meer dan 10% is. In dat geval wordt de premie verhoogd met het percentage dat uitkomt boven die 10%. Omdat bij mantelcontracten de premie soms per ingangsdatum wordt geoffreerd, lijkt dit ‘pluspunt’ een ‘dooie mus’. Lijkt, want steeds vaker offreren verzekeraars met de lopende premie onder de conditie dat de premie zal worden verhoogd met het ‘percentage kostenstijging’ dat Zorgverzekeraars Nederland heeft berekend.
De maandpremies voor de ziektekostenverzekering variëren bij een eigen risico van ( 1.000 van ( 49 tot ( 102. Wie de polis combineert met de aov van Interpolis – waarvoor het KNGF sinds dit jaar een mantelcontract heeft – krijgt op de aov 3% korting met een maximum van ( 500.
Geové RZG
Volgens NGF-woordvoerder Wijnand van der Straten is het de eerste keer dat het KNGF zijn de leden een ziektekostenverzekering aanbiedt. Tegelijkertijd hebben de regionale KNGF-verenigingen in Friesland en Groningen een ziektekosten-mantelcontract gesloten met Geové RZG. Van der Straten zegt beide producten en premies te hebben vergeleken. “In een groot aantal gevallen zal Geové RZG goedkoper zijn, maar dat hangt erg van de persoonlijke situatie af. Denk maar aan die drie procent korting bij combinatie met de aov.”
Eveneens via Meeùs kwam begin dit jaar een aov-mantelcontract tot stand tussen het KNGF en Interpolis. Het contract deed heel wat stof opwaaien, omdat Meeùs zich daarbij schuldig maakte aan misleidende reclame.

Reageer op dit artikel