nieuws

VGZ-verzekerden kunnen ook naar Duitse ziekenhuizen

Archief

VGZ-verzekerden kunnen nu ook dotterbehandelingen en hartoperaties ondergaan in Duitsland. De verzekeraar garandeert een behandeling binnen twee weken.

De particulier verzekerden en ziekenfondsverzekerden van VGZ kunnen zich laten behandelen in vier ziekenhuizen: in Aken, Krefeld, Essen en Bad Oeyenhausen. Het gaat om alle cardiologische en cardiochirurgische behandelingen, waaronder open-hartoperaties. Indien een verzekerde voor een dergelijke ingreep wordt geconfronteerd met een wachttijd, zal VGZ eerst kijken of er elders in ons land op korte termijn plaats is. Als dat niet het geval is, kan de verzekerde binnen twee weken worden behandeld in een van de Duitse ziekenhuizen. De reiskosten worden vanaf Venlo vergoed, voor het overige gelden de polisvoorwaarden. Indien een begeleider nodig is, krijgen de verzekerden met een aanvullende polis hiervoor een uitkering van e 45 per dag. De vergoeding geldt voor maximaal twee begeleiders en voor in het totaal maximaal vijftien nachten per jaar.
VGZ voert de service in Duitsland uit via Top Care Immediaite (TCI), een bureau in Venlo. TCI begeleidt de verzekerden vanaf Venlo naar het ziekenhuis en zorgt dat het hen daar aan niets ontbreekt.

Reageer op dit artikel