nieuws

VGZ, IZA en Univé samen verder als grootste zorgverzekeraar

Archief

De kogel is door de kerk: VGZ, IZA en Univé hebben besloten te gaan fuseren. De ledenvergadering van VGZ is afgelopen donderdag akkoord gegaan. De nieuwe combinatie wordt de grootste zorgverzekeraar van ons land.

VGZ en Univé praten al geruime tijd over een fusie (zie AM 8-2001, pag.3). Door de fusie ontstaat een verzekeraar met 3,6 miljoen verzekerden van wie 3,2 miljoen zorgverzekerden. De nieuwe combinatie streeft als daarmee zorgverzekeraar Achmea voorbij die ruim 2,8 miljoen zorgverzekerden heeft. VGZ heeft bijna 1,9 miljoen zorgverzekerden, ambtenarenverzekeraar IZA (die al had besloten met VGZ te fuseren) heeft er 650.000, en Univé heeft 1,2 miljoen verzekerden van wie 800.000 zorgverzekerden. De Univé-onderlingen en de bij IZA aangesloten gemeenten moeten nog toestemmen in de fusie. De partijen zeggen zo snel mogelijk te willen fuseren, maar kunnen nog geen streefdatum noemen. Het is de bedoeling, dat zij in de eerste helft van 2002 de fusieovereenkomst ondertekenen.

Reageer op dit artikel