nieuws

VGZ en Z&Z lokken jongeren met gratis aanvullende polis

Archief

Zorg en Zekerheid en VGZ geven zelfstandig verzekerde jongeren tot hun achttiende jaar de premie van de aanvullende verzekering cadeau.

VGZ, vooral werkzaam in het zuiden van het land, en Zorg en Zekerheid, werkzaam in de regio Leiden, blijken niet van elkaar te weten dat zij een actie voor jongeren voeren. In beide gevallen geldt het aanbod voor jongeren tot achttien jaar die zelfstandig zijn verzekerd bij een ziekenfonds of bij een particuliere verzekeraar. Het cadeautje is vooral bedoeld om de jongeren tegemoet te komen die zich vanwege een bijbaantje zelfstandig bij het ziekenfonds moeten verzekeren. Op landelijk niveau kregen zij onlangs al een cadeautje van minister Borst. Omdat zij vaak bijna evenveel ziekenfondspremie moesten betalen als zij verdienden, bepaalde Borst, dat zelfstandig verzekerden tot hun achttiende jaar geen nominale ziekenfondspremie hoeven te betalen.
Zorg en Zekerheid heeft een paar weken geleden een mailing de deur uitgedaan aan verzekerden in de doelgroep. De jongeren kunnen kiezen uit twee aanvullende pakketten: de AV-standaard, waarvoor een maandpremie geldt van ( 11 en de AV-top, waarvoor een premie geldt van ( 24. Het aanbod heeft een terugwerkende kracht tot 1 juli van dit jaar. Zorg en Zekerheid vindt het nog te vroeg om een resultaat van de actie te kunnen melden.
Speciale VGZ-polis
Speciaal voor jongeren tot 27 jaar heeft VGZ begin dit jaar de aanvullende verzekering Xtra op de markt gebracht. De dekking omvat onder meer sportgeneeskunde en alternatieve geneeswijzen. Deze polis kost ( 9 per maand en is gratis voor jongeren tot achttien jaar. Rond de eindexamentijd startte VGZ met een campagne voor dit product. Het ging onder meer om bioscoopreclame in Zuid-Nederland en Gelderland. Ook werd een promotietour langs jongerenevenementen gemaakt, waarbij een voor dat doel vervaardigd jongerenmagazine werd uitgereikt. De campagne heeft bijna vierduizend nieuwe polissen opgeleverd. De campagne werd afgesloten met een dagje op het circuit van Zandvoort voor 350 (via loterij gekozen) nieuwe jonge polishouders. Zij mochten daar onbeperkt karten, slippen, een eerste rijles nemen, een behendigheidsparcours rijden en rijden op het circuit.
Op uitnodiging van VGZ konden nieuwe jonge verzekerden op het circuit van Zandvoort onder meer racen met een rally-coureur van de Equipe Verschuuren.

Reageer op dit artikel