nieuws

Verzekeraars laks met WAM-registratie

Archief

Het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (BVOM) is een werkgroep gestart die ervoor moet zorgen dat verzekeraars nieuwe auto’s sneller registreren.

Volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM) moeten verzekeraars binnen 28 dagen na de tenaamstelling van een auto de verzekering registreren in het centrale WAM-register. Uit onderzoek van de BVOM blijkt echter dat verzekeraars nogal eens verzuimen aan deze eis te voldoen. Hierdoor kunnen kentekenhouders ten onrechte door de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) worden aangesproken, omdat de auto als niet-verzekerd geregistreerd staat.
De BVOM heeft nu een werkgroep ingesteld die moet gaan kijken hoe ervoor kan worden gezorgd dat de naleving van de WAM beter wordt gecontroleerd. In de werkgroep is ook het Verbond van Verzekeraars vertegenwoordigd. Beide organisaties kunnen nog geen nadere informatie geven.

Reageer op dit artikel