nieuws

Versoepeling toelating examen Bovenbouw Autoschade-expert

Archief

Kandidaten die deel willen nemen aan het examen Bovenbouw Autoschade-expert (BASE) hoeven niet meer per se de volledige Basisopleiding Expertise af te ronden.

De kandidaten moeten wel werkzaam zijn in de Autoschade-expertisebranche en al een start hebben gemaakt met het volgen van een of meerdere modules van de onderbouw.
Reden voor deze beleidswijziging is dat de toestroom van kandidaten voor dit bovenbouwexamen niet op gang komt. “Het examen ligt al een hele tijd klaar, maar er komen maar geen kandidaten. Het Nivre heeft bij de start aangegeven dat de beginfase moeilijk zou zijn, maar het duurde wel erg lang. We zijn dus blij met het besluit van Nivre om de eisen voor toelating van het bovenbouwexamen te versoepelen. Over het algemeen zijn het mensen die al langere tijd werkzaam zijn in de autoschadebranche en vakinhoudelijk al veel kennis hebben”, aldus Alex Stolwijk, hoofd examenontwikkeling bij SEA.
Na het examen ontvangt de cursist een certificaat dat het examen Bovenbouw (BASE) met goed gevolg is afgenomen. Als ook de onderbouw volledig is afgerond en men voldoet aan de overige voorwaarden, zoals vijf jaar aaneengesloten werkervaring, kan men zich voor inschrijving in het register bij het Nivre aanmelden.
Bij voldoende aanmeldingen voor het bovenbouwexamen wordt het theorie-examen op 20 september afgenomen. Kosten bedragen e 225. Een week later, 27 september, wordt het praktijkexamen afgenomen. De kosten hiervoor bedragen e 275.

Reageer op dit artikel