nieuws

Vermeend aan roer van Meeùs

Archief

Voormalig minister en staatssecretaris Willem Vermeend volgt nog voor de zomer Johan Boertjes op als directievoorzitter van Meeùs (eigendom van Aegon). “De doorslag heeft gegeven dat ik de ruimte krijg. Ik ga dus niet op de winkel passen.”

Vermeend vindt dat hij op “bekend terrein” terecht komt. “Ik ben bekend met de producten en de regelgeving. Aan het ministerie van Financiën heb ik een geweldige leerschool gehad.”
De voormalige minister wil van Meeùs een topbedrijf maken: “Straks moet iedereen bij een financieel product direct aan Meeùs denken”. Met 2.600 medewerkers, 115 vestigingen en een provisieomzet van e 125 mln is Meeùs nu al een van de grootste assurantiebemiddelingsbedrijven van ons land. “Die goede basis moet uitgebouwd worden. En ik wil dat de klant absoluut centraal komt te staan”, aldus Vermeend.
Johan Boertjes (61), die met pensioen gaat, is trots op de benoeming. “Ik zal hem op het moment dat hij voorzitter wordt graag helpen. De uitgangspositie van Meeùs is uitstekend: de inspanningen van de afgelopen drie jaar hebben zowel ons marktaandeel als ons rendement aanzienlijk verbeterd.”
Willem Vermeend voor het Haagse kantoor van Meeùs: “Ik ga niet op de winkel passen”.

Reageer op dit artikel