nieuws

Verbond verbijsterd over idee afschaffing lijfrenteaftrek

Archief

Het Verbond van Verzekeraars is verbijsterd door de constatering dat de basisaftrek lijfrente nu al weer binnen het ministerie van Financiën ter discussie is gesteld.

Die suggestie staat in de zogeheten Fiscale Verkenningen die vorige week door Financiën zijn gepubliceerd. Het Verbond vindt het schokkend dat daarin de basisaftrek lijfrente op de helling wordt gezet terwijl het belastingplan 2001, waarin de basisaftrek al sterk was verlaagd, nog maar nauwelijks is ingevoerd.
“In een tijd van toenemende vergrijzing waarin 77% van de burgers een pensioentekort heeft, vinden wij het onbegrijpelijk dat de overheid zo lichtzinnig omgaat met de noodzaak voor veel burgers om een private aanvulling op hun AOW te realiseren”, aldus het Verbond.

Reageer op dit artikel