nieuws

Verbond adviseert over nieuwe europroducten

Archief

Het Verbond van Verzekeraars adviseert in het blad Bondig hoe verzekeraars nieuwe europroducten kunnen vormgeven.

In 1999 gaf het Verbond al aan dat het delen door twee van de oorspronkelijke waarde van bijvoorbeeld het eigen risico of het verzekerde bedrag tot nieuwe mooie ronde bedragen kan leiden. Voor de volledigheid wil het Verbond nu ook op andere mogelijkheden wijzen, die in de praktijk toegepast worden. Zo wordt door verschillende verzekeraars het delen door twee min tien procent toegepast. Ook zijn er maatschappijen die eerst een één op één conversie maken en deze vervolgens afronden op ‘mooie’ ronde getallen, meestal in het voordeel van de klant, constateert het Verbond.
Het Verbond benadrukt in Bondig dat iedere verzekeraar vrij is om uit deze mogelijkheden te kiezen of andere manieren uit te denken. Daarnaast verwacht het Verbond dat na 1 januari de markt zijn werk zal doen. “Het staat maatschappijen dan vrij om ten aanzien van nieuwe europroducten de door hen gewenste grensbedragen te hanteren.”

Reageer op dit artikel