nieuws

VBO en NBVA niet meer dan ‘goede vrienden’

Archief

De Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO) en de NBVA zijn niet van plan om intensief te gaan samenwerken. NBVA-secretaris Martin Thies wekte onlangs in een interview met het huisblad van de VBO de indruk dat vergaande samenwerking tussen beide organisaties op stapel stond.

In de septembereditie van de Vastgoed Adviseur, huisblad van de VBO, sprak Thies zijn waardering uit voor de makelaarsvereniging: “Ik zou samenwerking tussen de VBO en de NBVA dan ook van harte toejuichen, en ik nodig de VBO graag hierbij uit om te komen praten over de wijze waarop we elkaar – daar waar nodig – kunnen versterken”. VBO-voorzitter Joël van der Reijd juicht die gedachte in hetzelfde nummer van harte toe.
Volgens NBVA-woordvoerder Paul Oostdam komen er echter geen gesprekken. “Wij hebben gezegd: daar waar we een gezamenlijk belang hebben, moeten we gezamenlijk optreden. Maar er gaat heus geen fusie komen! De VBO spreekt ons aan omdat het een sterk groeiende vereniging is die met name van NVM aardig wat leden afsnoept. Dat heeft vooral te maken met de contributie; die is bij de VBO zeker vier keer zo laag. Verschillende NBVA-leden zijn ook VBO-makelaar.”
Wilde bui
Een VBO-medewerker meent zich te herinneren dat een gesprek tussen beide organisaties zou zijn afgeblazen door ‘miscommunicatie’. Michiel Goofers, secretaris van de VBO, zegt dat er binnenkort een eetafspraak gepland staat met de NBVA. “Maar wij hebben al tijden jaarlijks overleg; we hebben gewoon een goede relatie met de NBVA. Qua belangstelling en cultuur kunnen wij het goed met elkaar vinden. Veel assurantiekantoren breiden hun dienstverlening uit en worden nu ook lid van de VBO. Dat artikel waarin over samenwerking wordt gesproken, hebben we in een wilde bui geschreven. Het is een toekomstbespiegeling. Ik wil benadrukken dat we niet over een fusie of iets dergelijks gaan praten.”

Reageer op dit artikel