nieuws

Vakbondsverzet tegen naamswijziging ABP-dochters

Archief

“Voorlopig verzet ik mij met hand en tand tegen iedere naamsverandering van dochterbedrijven van het ABP.” Dat zegt Nelly Altenburg, vertegenwoordiger van vakbond Abvakabo FNV en bestuurder van het ABP in Het Financieele Dagblad.

De gedwongen naamswijzigingen zijn een gevolg van de nieuwe Wet verplichte deelneming in een bedrijfstakpensioenfonds. Zij moeten oneerlijke concurrentie met bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen tegengaan. Altenburg vindt het absolute verbod op ABP-labeling een groot probleem. “Waarom zouden wij voor de overheid en het onderwijs bij ABP Verzekeringen of ABP Spaarfonds geen gebruik meer mogen maken van het vertrouwenwekkende ABP-embleem?”, vraagt zij zich hardop af.
“Ik zie nu televisiespotjes van Achmea waarin ook pensioenuitvoerder PVF in beeld komt. Waarom mag verzekeraar Achmea wel wat pensioenfonds ABP niet mag? Wij gaan hier de komende maanden intensief met politici en ministers over praten.”

Reageer op dit artikel