nieuws

Universal Leven houdt stijgende lijn in omzet

Archief

Universal Leven, de vier jaar oude dochter van Royal Nederland, houdt ook dit jaar een stijgende lijn in de omzet. De levensverzekeraar verkoopt zijn producten via ruim driehonderd tussenpersonen, die de polissen allemaal onder eigen label aan de man brengen. Universal Leven werd in 1997 opgericht en heeft sindsdien de omzet zien groeien naar ( 7,1 mln in 1998, ( 47,5 mln in 1999 en ( 73,3 mln in 2000. “Die trend in de omzetcijfers zet zich dit jaar door”, aldus directeur Aartjan Paauw.

Opmerkelijk aan het succes van Universal Leven is dat de maatschappij zelf maar drie werknemers in dienst heeft. De backoffice (verzekerings- en financiële administratie en informatietechnologie) heeft de Royal-dochter uitbesteed aan het bedrijf Accenture in Zeist. "We zijn vooralsnog de enige verzekeraar waar Accenture voor werkt."
Dat willen jullie uit het oogpunt van exclusiviteit graag zo houden? "Niet per se. Kijk, bij systeemaanpassingen zoals voor de nieuwe belastingwet komen alle kosten op onze schouders. Dat zou je eventueel over meerdere partijen kunnen gaan delen", aldus Paauw.
Waardering
Het uitbesteden van de dienstverlening bevalt Universal Leven goed. Dat geldt tevens voor de tussenpersonen waarmee zaken worden gedaan, zo blijkt uit een recente, door Universal Leven zelf gehouden enquête onder 308 kantoren. In oktober vulden 114 tussenpersonen de enquête in. Voor de snelle afhandeling van aanvragen (binnen 24 uur) werd Universal Leven beloond met een 7,2, tegen 5,8 voor andere verzekeraars. De kwaliteit van de dienstverlening werd met een 8,0 gewaardeerd, tegen 6,6 voor andere maatschappijen.
"Dankzij de efficiënte inrichting van de backoffice kan onze frontoffice binnen 24 uur dekkingsbewijzen, nieuwe polissen en veranderde polissen leveren", aldus Paauw. "Dat zie je terug in de hoge waardering. En relatief werken we vrij goedkoop. Ik voorspel dat uitbesteding in de verzekeringsbranche meer en meer zal voorkomen."

Reageer op dit artikel