nieuws

Unigarant wil brede schadeverzekeraar zijn

Archief

Unigarant wil niet langer te boek staan als mobiliteitsverzekeraar, maar als particulier schadeverzekeraar met “een breed en diep pakket”. Verder benadrukt Unigarant “een tussenpersonenmaatschappij” te zijn.

Negenhonderd tussenpersonen is het relatiebestand van Unigarant rijk, en velen daarvan hebben aangedrongen op een volwassen pakket schadeverzekeringen. Aan dat verzoek heeft Unigarant, dat zegt “low profile een pakket voor particulieren te hebben gevoerd”, gehoor gegeven. De doelstelling is nog dit jaar vijfduizend pakketpolissen te verkopen.
Het nieuwe pakket heet ’t Huis Pakket en telt vijf verzekeringen: woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen. Per product zijn er drie dekkingsvarianten, afhankelijk van het verzekerd bedrag en het eigen risico. De varianten hebben de namen Goud, Zilver en Brons meegekregen.
In de woonhuisverzekering is standaard een glasdekking opgenomen, terwijl de inboedelpolis dekking biedt voor computers en sieraden. Bij de variant Goud is het verzekerde bedrag voor computers en sieraden e 4.000 plus een dekking voor contant geld. De rechtsbijstandmodule is afkomstig van DAS, “omdat zij de meeste mogelijkheden en beste kwaliteit bieden voor gezinsrechtsbijstand”, aldus productmanager Chris Trip. Normaal brengt Unigarant alle rechtsbijstandzaken onder bij ANWB Reis- en Rechtshulp. “Maar die zijn meer gespecialiseerd in verkeersrechtsbijstand. De dekking in ’t Huis Pakket strekt verder.”
Kortingen
De pakketkorting van Unigarant kan oplopen tot 10%. Dit maximum wordt bij vier verzekeringen bereikt. Daar bovenop biedt de Hoogeveense maatschappij nog een looptijdkorting: 5% bij drie jaar en 7,5% bij een looptijd van vijf jaar. De termijnbetaling is gratis. De tussenpersoon kan een doorlopende provisie van 25% tegemoet zien.
Unigarant zet de internettoepassing SalesGarant in voor de automatische verwerking van polisaanvragen. Dat werkte het afgelopen half jaar al goed, meldt Unigarant. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn 100.000 offertes (vooral voor auto- en reisverzekeringen) via dit systeem uitgebracht en 33.000 polissen gesloten. De ANWB-filialen maken al volledig gebruik van SalesGarant; bij de andere tussenpersonen laat zo’n 35% tot 40% de aanvragen via internet verlopen. “Dit verschilt trouwens flink per productsoort”, nuanceert Trip.

Reageer op dit artikel