nieuws

Tweede vestiging EPB Advies failliet

Archief

Assurantiekantoor EPB Advies Haarlem is eind vorige maand failliet verklaard. Eerder dit jaar was EPB Advies Alkmaar eenzelfde lot beschoren. Beide ondernemingen bestonden nog geen jaar en beschikten niet over een SER-inschrijving.

Grootaandeelhouder (voor 60%) van beide kantoren is Vincent Poorter. In Zaandam is hij nog altijd volledig eigenaar van de vennootschappen EPB Advies en EPB Verzekeringen. Onder de naam EPB Advies vindt in Zaandam alleen telemarketing plaats. De bemiddeling in financiële diensten is ondergebracht in EPB Verzekeringen, dat sinds juli 2000 beschikt over een SER-inschrijving. Feitelijk leider van het dertig werknemers tellende kantoor is de 61-jarige Eduard Klijnstra. Poorter zelf is 24 lentes jong.
Als bestuurder van de failliete onderneming in Haarlem staat Ronald van der Oord (49) te boek. Bij EPB Advies Alkmaar was F.M. Coenders (38) voor 40% aandeelhouder; hij is eind vorig jaar – na een knallende ruzie met Poorter – als bestuurder opgestapt en gestart met het kantoor P&C (mét SER-inschrijving).
Bij EPB Advies Haarlem vonden geen bedrijfsactiviteiten meer plaats. In de actieve periode legde de onderneming zich toe op de verkoop van spaarverzekeringen en aandelenleasecontracten. Zakenpartners van EPB zijn Aegon en Bank Labouchere. Verder komen AXA en Levob in de boeken voor.
Volgens het curatorverslag van EPB Advies Alkmaar werd over de inleg van klanten een provisie van 9,6% uitgekeerd, waarvan een kwart moest worden afgestaan aan het bedrijf van Poorter in Zaandam.

Reageer op dit artikel