nieuws

‘Tussenpersoon niet tuk op natura-uitvaartpolis’

Archief

Uitvaartverzekeraar Nuvema vindt dat tussenpersonen weinig interesse hebben in een natura-uitvaartverzekering. “Ze sluiten liever een kapitaalverzekering”, aldus de directieleden Ewout en Boudewijn Henny.

De broers, die hun mening op marktonderzoek baseren, zeggen hier met hun productontwikkeling rekening mee te houden. “Want deze visie staat haaks op het pakket dienstverlening dat Nuvema voorstaat.” Nuvema doet nu overigens al veel zaken met uitvaartverenigingen en uitvaartondernemers. Komend jaar wil Nuvema nog meer nieuwe samenwerkingsverbanden creëren en mede daarom de buitendienst versneld laten groeien.
Dat laatste is vorig jaar al gebeurd, waardoor onder meer de kosten van Nuvema met één miljoen gulden stegen en de winst met drie ton afnam tot f 1,8 (2,1) mln. Daarin zit een bijdrage van f 0,85 mln van de 25%-deelneming in levensverzekeraar Conservatrix. Nuvema bezit verder 100% van de aandelen van Hooghenraed Levensverzekeringen.
De verzekeringsportefeuille van Nuvema steeg met f 23,3 mln tot een verzekerd bedrag van f 359 mln. De nieuwe productie was f 33,3 mln groot. De premie-omzet bedroeg f 11,7 (10,8), waarvan f 1,2 (0,8) mln aan koopsommen. Het eigen vermogen steeg met 30% tot f 14,2 (10,9) mln. Bij Nuvema werken 45 mensen.

Reageer op dit artikel