nieuws

Thom Roos na sabbatical aan de slag bij KPMG

Archief

Bescheiden, maar vastberaden heeft hij jarenlang mede het gezicht bepaald van Ohra. Sinds september is hij directeur van KPMG Consulting. In deze functie heeft Thom Roos het verzekeringsbedrijf niet uit het oog verloren. ,,Ik heb portefeuilles op het gebied van financiële bedrijfsfuncties en de markt van financiële dienstverleners. Daartoe behoren ook grote assurantietussenpersonen. ‘Consulting’ richt zich voornamelijk op de grotere en complexere organisaties.”

Roos die in 1984 bij direct-writer Ohra binnenstapte, is het fenomeen tussenpersoon niet vreemd. Dat komt niet alleen doordat hij vanaf 1997 leiding gaf aan intermediairverzekeraar Nuts (hij werd toen, naast zijn functie als lid van de raad van bestuur van Ohra, lid van de raad van bestuur van Nuts Ohra). Bij Ohra werd namelijk uit het oogpunt van concurrentie altijd goed gekeken naar de distributie via het intermediair. ,,Daardoor hadden we ook de visie ons niet te beperken tot één distributiekanaal”, zegt hij doelend op de fusie tussen Nuts en Ohra.
Roos heeft de afgelopen maanden vaak ‘de vakpers gehaald’. Hij was vorig jaar nog maar net benoemd als lid van de raad van bestuur van de kersverse combinatie Nuts Ohra Delta Lloyd of hij nam al een sabbatical leave, dat hij vervolgens met een paar maanden verlengde. Zijn absentie was des te opmerkelijker, omdat hij het laatste ‘opperhoofd’ van de oude Ohra-garde was. ,,Spannende dingen heb ik in die tijd niet gedaan. Veel gewandeld en gelezen. Simpele dingen, waar eindelijk eens tijd voor was. Het was ook een verhelderende periode.”
Inmiddels voelt Roos zich KPMG al goed ingewerkt. ,,Een verschil met het verzekeringsbedrijf? Nou, daar is het goed als iedereen op zijn werkplek zit en hier is het juist goed als iedereen weg is.” Opmerkingen: Opmerkingen:

Reageer op dit artikel