nieuws

Tax-Holland wordt Concordia

Archief

Het Rotterdamse intermediairbedrijf Tax-Holland Groep gaat vanaf 1 januari door het leven als Concordia Holland.

De naamswijziging volgt op de verkoop van de aandelen drie jaar geleden door eigenaar Bert Tax aan de Belgische assurantiemakelaar Concordia. Tax nam vorig jaar op 65-jarige leeftijd afscheid van het bedrijf en werd opgevolgd door Jaap Gispen.
Er werken bij Tax-Holland bijna veertig mensen, die vorig jaar goed waren voor een premieomzet van e 23,5 mln. Volgens Gispen komt 90% daarvan uit schadeactiviteiten en 10% uit levensverzekeringen, hypotheken en employee-benefits. Tax-Holland is van oudsher gespecialiseerd in transportverzekeringen (scheepvaart en goederen), maar inmiddels actief in vrijwel alle schadetakken.
Bij het Belgische moederbedrijf (hoofdvestiging Gent) werken tachtig mensen. Samen met de Oost-Europese activiteiten (reassurantiemakelaardij) is Concordia goed voor een premieomzet van bijna e 100 mln en bijna tweehonderd medewerkers. Het familiebedrijf is lid van de netwerken Heath Lambert Association en International Brokers Association. In ons land is verder alleen Van Luin Assurantiën (Utrecht) lid van de IBA.

Reageer op dit artikel