nieuws

Tachtig vrouwen doen mee aan verkiezing

Archief

Tot op dit moment zijn bijna tachtig aanmeldingen binnengekomen voor de verkiezing ‘Verzekeringsvrouw van het jaar’. Kandidaten kunnen zich tot 15 mei aanmelden.

De voorlopige aantallen vallen marketing-directeur Patrick van Hees van For All Finance nog niet tegen. “Als het er uiteindelijk minder dan tweehonderd zijn, dan valt het wel tegen. Maar we merken nu dat de maatschappijen actief worden binnen het eigen bedrijf en mensen stimuleren.”
Bijna 70% van de aanmeldingen is afkomstig van tussenpersonen. “We hadden verwacht en gehoopt dat het intermediair flink zou meedoen, maar ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat zij de meerderheid zouden vormen in het aantal aanmeldingen”, aldus Van Hees. Verder blijkt dat 15% van de voorgedragen kandidaten zichzelf aanmeldt. In verreweg de meeste gevallen zijn het de collega’s die iemand voordragen. Ook de kleinere maatschappijen zijn vertegenwoordigd. Van de grotere maatschappijen doen Nationale-Nederlanden en Delta Lloyd het goed (qua aantal aanmeldingen) in de eerste peilingen. De categorieën Sales, Verzekeringsspecialiste en Algemeen Management hebben tot nu toe de meeste aanmeldingen.
De jury is op het laatste moment nog uitgebreid met Bert Richaers, directievoorzitter van Nationale-Nederlanden. De jury bestaat nu uit totaal acht mannen en drie vrouwen. Jury-voorzitter is Eric Fischer, directeur van het Verbond van Verzekeraars.

Reageer op dit artikel