nieuws

T- en U-rendement

Archief

T- en U-rendement

De rendementen T en U, maatstaven voor rentestandskorting en overrentedeling bij levensverzekeringen, gaan in de maand september omhoog. Het U-rendement stijgt naar 3,57%, tegen het laagterecord van 3,48% in augustus. Het oudere maar vergelijkbare T-rendement komt in september iets hoger uit op 3,79% (3,77%).
Nivo (Nijmegen)
De besloten vennootschap Nivo Administratie & Assurantiën is failliet verklaard. Volgens curator Kobossen was de vennootschap van eigenaar Pascal Jacobs (24) niet actief en ontbeerde een inschrijving in het SER-register. “Het maakt een vrij dubieuze indruk”, aldus Kobossen, die eigenaar Jacobs nog niet heeft kunnen traceren.
Zwitserleven-gevoel
Zwitserleven start op 3 oktober, een dag na de Zwitserleven Pensioendag in het Hart van Holland (Nijkerk), met een serie commercials voor het twintigjarige Zwitserleven-gevoel. In de vijf nieuwe tv-clips zijn wederom de acteurs Huub Stapel en Ellen ten Damme te bewonderen.
Swiss Life
Swiss Life verkoopt zijn Spaanse dochter voor e 55 mln aan de CaiFor Group, een joint-venture van La Caixa en Fortis. Swiss Life España was met 120 medewerkers vorig jaar goed voor een premieomzet van e 306 mln. Spanje behoorde niet meer tot de kernlanden van Swiss Life, waartoe Nederland met Zwitserleven wel behoort.
Pensioenboekje
Kosten van Mil & Partners, het pensioenadviesbureau van Koster Verzekeringen, heeft een dertig pagina’s tellend boekje gemaakt over pensioenen. ‘Uw pensioen. Hoe belangrijk is dat?’ kost e 4,95 en is onder meer te bestellen via de website www.koster.nl.

Reageer op dit artikel