nieuws

Systeemhuizen en verzekeraars doen proef met euroconversie

Archief

Deze zomer zullen een aantal systeemhuizen en verzekeraars ter voorbereiding op de euroconversie in een zogenoemde ketentest de aansluiting van de elektronische communicatie testen via het ADN-netwerk.

Op advies van de POR Euroconversiecommissie vindt de gegevensuitwisseling via het ADN-netwerk dit jaar nog in guldens plaats. Verzekeraars gaan echter vanaf december hun systemen overzetten op de euro. Door deze conversie kunnen in de elektronische communicatie met tussenpersonen afrondingsverschillen optreden. Reden voor de conversiecommissie om het te testen.
Het doel van de test is tweeledig. Ten eerste wordt de vraag beantwoord of de toepassing van de door de POR Euroconversiecommissie uitgevaardigde richtlijnen in de praktijk leidt tot een foutloze overgang op de euro. Want met name het intermediair moet er op kunnen vertrouwen dat, in samenwerking met zijn systeemhuis, zijn administratie op orde blijft. Ten tweede bieden de verzekeraars concrete voorbeelden van de wijze waarop zij de overgang op de euro zullen maken.
Deelnemers aan deze ketentest zijn de systeemhuizen ACT, Anva, Assurantie Systemen Nederland (ASN) en Online. Aan de kant van verzekeraars doen Aegon, Nationale-Nederlanden, Royal Nederland en Stad Rotterdam mee. Het streven is dat in een later stadium een groter aantal verzekeraars mee doet aan dit project.

Reageer op dit artikel