nieuws

Swinxx Employee Benefits failliet

Archief

Assurantiebedrijf en bemiddelaar in gemaksdiensten Swinxx Employee Benefits (Houten) is failliet.

Het faillissement van het IT-bedrijf 4BB international (Houten), een grote klant van Swinxx Employee Benefits, heeft volgens curator Bos zeker te maken met de problemen. “Als één van je grootste klanten wegvalt, dan kun je daardoor in betalingsproblemen komen.”
Swinxx telde vijf werknemers die allen ontslagen zijn. Andere klanten van het bedrijf waren onder meer Arag Rechtsbijstand, Zwitserleven en IAK Verzekeringen.
De klanten van IAK Verzekeringen zijn gestopt met hun abonnement op de gemaksdiensten van Swinxx Employee Benefits. “Het faillissement was mede de aanleiding, maar ook speelde mee dat de deelname aan dit concept binnen bedrijven te wensen overliet. Hierdoor waren de abonnementskosten vrij hoog”, aldus Marc van Rosmalen, communicatiemanager van IAK.
Zwitserleven zet de gemaksdiensten van Swinxx zelf voort. Met de leveranciers van de gemaksdiensten, zoals de kapper, de masseur, de carwash en de stomerijservice, is rechtstreeks een contract gesloten. Met de gemaksdiensten die buiten het pand plaatsvonden, is Zwitserleven gestopt.

Reageer op dit artikel