nieuws

‘Supermarkt’ Money Eyes gaat alweer failliet

Archief

Voor de tweede keer in een half jaar tijd is Money Eyes failliet gegaan. Het bedrijf wilde financiële producten verkopen via een nieuwe formule: een financiële supermarkt op Ikea-achtige locaties, ondersteund door internet.

Die formule lijkt dus volledig geflopt, maar directeur Paul van der Meijs wil daar niets van weten. “Dit faillissement heeft niets te maken met het eventuele slagen of falen van het concept. Sinds de doorstart heeft de nieuwe aandeelhouder namelijk niets in Money Eyes willen investeren. De winkel was wel open, maar aan marketing is helemaal niets gedaan. Tja, dan vind ik het wegblijven van klanten niet vreemd. Voor de zeven overgebleven medewerkers is dit wel erg wrang. We hebben een paar maanden getrokken aan een dood paard.”
De nieuwe aandeelhouder is European Estate Publishers (EEP) in Hilversum, geleid door Bart van Leeuwen (54), Esto van de Steeg (41) en Philip Alberdingk Thijm (39). EEP is onder meer uitgever van het tijdschrift Vivenda en was samen met De Telegraaf eigenaar van de internetsite www.woonkrant.nl. EEP zei in juli, bij de doorstart van Money Eyes, de eigen media te willen aanwenden voor werving van hypotheekklanten voor Money Eyes. EEP betaalde voor de boedel en goodwill een half jaar geleden nog ( 595.000.
Een toelichting van de zijde van EEP is moeilijk te krijgen. Na vele pogingen wordt lid van de raad van bestuur Van Leeuwen bereikt, maar die wenst geen commentaar te geven. Hij verwijst naar bestuursvoorzitter en ‘woordvoerder’ Van de Steeg, die echter pas na de deadline van AM bereikt zou kunnen worden.
Money Eyes ging mei dit jaar voor het eerst failliet en liet een schuld van ( 1,75 mln achter. Aandeelhouders waren toen supermarkt Vomar, de Deense bank Jyske, concept-bedenker Hans Eysink-Smeets en directeur Van der Meijs. De deuren in Amsterdam-Zuidoost gingen voor het eerst open in november 2000. Van het voornemen verspreid over heel Nederland zogenoemde megastores te openen, is niets terecht gekomen.

Reageer op dit artikel