nieuws

Strijd rond Dutch Telephone Insurance

Archief

Er dreigt een juridisch conflict over het gebruik van de naam Dutch Telephone Insurance (DTI), want daar blijken twee organisaties aanspraak op te maken.

Op 1 mei van dit jaar stichtten De Hakenberg Participaties en Wim de Witte in Nijmegen de onderneming Dutch Telephone Insurance BV i.o. Nu blijkt er ook een Dutch Telephone Insurance BV in Rotterdam te zijn.
Volgens De Witte mag de Rotterdamse DTI deze naam echter niet gebruiken, ook al is zijn lege BV DTI i.o. onlangs verkocht. Volgens general manager Edo Albers van de Rotterdamse DTI is in de afgelopen zomer genoemde BV overgenomen door Harmony Financial Services en heeft Harmony daarbij alle rechten op de naam verworven. De Witte stelt echter, dat hij ook onder de naam DTI actief wil worden.
Opmerkelijk in deze zaak is, dat de naam Heijmeriks even om de hoek komt kijken, want volgens de registers van de Kamer van Koophandel heette de Rotterdamse DTI tot voor kort Heijmeriks Groep Holding. “Dat klopt”, aldus Maarten Heijmeriks. “Die vennootschap heb ik verkocht aan een Schots bedrijf, Harmony. Zij zijn ook eigenaar van T-for-Telecom.”
Heijmeriks, vooral actief in garantieverzekeringen, zegt een moelijk jaar achter de rug te hebben. Het nog lopende justitiële onderzoek naar de affaire Verzekerd Keur (VK) is daar onder meer de oorzaak van. Met Wim de Witte, net als Heijmeriks betrokken bij de VK-zaak, zegt hij geen zaken meer te doen. “Alsjeblieft niet zeg!”
Hovenriks
Heijmeriks zegt momenteel nog zaken te doen met Trenwick, IIS, AXA en Delta Lloyd. Met nieuwe bemiddelingsbedrijven als Global Garant en Hovenriks, net als de Heijmeriks Groep actief in garantieverzekeringen, zegt hij niets te maken te hebben. “Het zijn gerespecteerde collega’s in de markt, niet meer dan dat.”
Global Garant is gevestigd in Nieuwegein en wordt geleid door een voormalig Heijmeriks-medewerker Rinie Stroomberg (45). In Huizen huist Hovenriks & Partners, eigendom van de vennootschap Sycomoor, waarachter Frans van Engelenhoven (36) schuil gaat.
Dus Hovenriks is geen samentrekking van Van Engelenhoven en Heijmeriks? “Nee, hoe komt u daarbij?”
Heijmeriks redt Rover uit handen fiscus
Maarten Heijmeriks, eigenaar van onder meer Heijmeriks Groep Garantieverzekeringen, heeft ternauwernood zijn auto (een Rover) uit handen van de fiscus gehouden. De wagen zou vorige week, samen met computerapparatuur en kantoormeubilair van drie Heijmeriks-vennootschappen, door de Belastingdienst Ondernemingen Utrecht worden verkocht. Onder dreiging van de executieverkoop trof Heijmeriks de middag vóór de verkoop een regeling met de fiscus.
Volgens Heijmeriks is er niets aan de hand. “Er waren wat misverstanden, daar is discussie over geweest.”
U hebt de openstaande schuld bij de belastingdienst dus voldaan?
“Nou, de disputen zijn verduidelijkt. Het is naar tevredenheid opgelost.”

Reageer op dit artikel