nieuws

Streekgenoot koopt portefeuille Feller

Archief

Henk Rootjes, eigenaar van Activa Verzekeringen in Schagen, heeft de portefeuille gekocht van het in juni failliet verklaarde Feller Assurantie (Hoorn).

In het oude kantoorpand van Feller wordt de onderneming voortgezet onder de naam Rootjes v/h Feller Assurantie. De zeven ontslagen Feller-werknemers krijgen hun betrekking weer terug. Voor de voormalige Feller-eigenaren Wim Hartog en Jaap Feller is geen plek meer. “Bij verzekeraars is er te veel oud zeer”, zegt Rootjes.
Of Rootjes nauw blijft samenwerken met Stad Rotterdam en Fortis-collega Europeesche, twee hofleveranciers van Feller maar tevens aanvragers van het faillissement, is nog onduidelijk. “Met Activa doe ik met andere maatschappijen veel zaken. Er zal dus wel een verschuiving plaatsvinden.”
Knaus Caravans
Belangrijkste oorzaak van het faillissement van Feller Assurantie (en Feller Recreatie) ligt in een conflict met caravanleverancier Knaus Nederland. Eind 2000 ontwikkelden de bedrijven het concept ‘Caravan World’: een gunstige betalingsregeling voor caravankopers inclusief zestig maanden garantie en een allrisk-verzekering. Voor de betalingsregeling was een financieringsbedrijf noodzakelijk, dat uiteindelijk niet is gevonden. Knaus heeft daarop voor 1752 caravans geen verzekeringspremies afgedragen aan Feller, dat op zijn beurt bij risicodrager Europeesche in het krijt is komen te staan voor ruim e 0,5 mln.
Feller heeft uiteindelijk bij Europeesche én Stad Rotterdam een schuld opgebouwd van e 1,2 mln, waarop Feller in april van dit jaar al werd ontheven van premie-incasso. Twee maanden later volgde het faillissement.
Los van de Knaus-affaire leidde Feller de laatste drie boekjaren (1999 tot en met 2001) verliezen van bijna e 0,2 mln. De portefeuille, vooral schadeverzekeringen, stond eind 2000 voor e 0,3 mln op de balans.

Reageer op dit artikel