nieuws

‘Stille’ bemiddelaar BrinckStaete werft klandizie via sportclubs

Archief

Het assurantiebemiddelingsbedrijf BrinckStaete uit Zeist probeert op een opvallende manier klandizie te winnen via het (sport)verenigingsleven. Via advertenties worden belangstellenden naar een speciale internetsite gelokt.

Afgelopen zaterdag stond er voor de eerste maal een simpele, maar opvallende advertentie op een sportpagina van De Telegraaf. De eerste regel luidde: ‘Heeft jouw vereniging een financiële injectie nodig?’ De tweede regel bestond uit louter een internetadres: www.sponsorzoektvereniging.nl.
Wie dat adres intikt, komt uit bij de BrinckStaete Adviesgroep, die zetelt in Zeist. Dit assurantiebemiddelingsbedrijf is in 1995 opgericht door Jan Kooijman (38) en een aantal partners.
BrinckStaete heeft haar expansie in eerste instantie gezocht in de ‘middenband van Nederland’. Er zijn nu nevenvestigingen in Haarlem, Enschede en Velp. Expansie binnen en buiten dit gebied ligt in het voornemen van het bemiddelingsbedrijf dat inmiddels circa vijftig medewerkers telt.
Andere formule
“Sponsoring is wat ons betreft iets anders dan een schreeuwende shirtopdruk of een ontsierend reclamebord”, is de tekst waarmee Brinckstaete zich afzet tegen de gangbare sponsoruitingen. Hoe werkt de BrinckStaete-formule dan? Directeur en mede-eigenaar Jan Kooijman houdt dat heel graag voor zich. Hij maakt duidelijk, dat hij er geen trek in heeft om de concurrentie via AM aan het recept te helpen. “Wij bestaan nu zes jaar en zijn er in geslaagd om buiten de publiciteit te blijven. En dat willen we voorlopig ook zo houden.”
Na lang aandringen wil Kooijman wel toegeven, dat het bedrijf in het weekeinde al honderden reacties op de dagbladadvertentie heeft ontvangen.
Al jaren geleden, nog voordat het verbod op retourprovisie uit de Wet Assurantiebemiddelingsbedrijf was geschrapt, probeerden intermediairs al via financiële deals met sportclubs meer afzet te genereren. John Hampsink van Uveco in Veghel stichtte voor dit doel CV’s waarin enerzijds zijn bedrijf en anderzijds een bedrijf of vereniging participeerde. Sinds begin vorig jaar hoeft deze omweg niet per se meer gebruikt te worden, omdat toen het verbod op retourprovisie is doorgehaald.

Reageer op dit artikel