nieuws

Stater zoekt nieuwe aandeelhouders

Archief

Facilitair hypotheekbedrijf Stater, voor 60% eigendom van ABN Amro, gaat mogelijk nieuwe eigenaars zoeken voor 40% van zijn aandelen. Het wil hiermee voorkomen straks volledig eigendom te zijn van ABN Amro.

Bouwfonds is nu eigenaar van 40% van de Stater-aandelen. Omdat ABN Amro gefaseerd eigenaar wordt van Bouwfonds, zou Stater op termijn een 100%-dochter worden van de bank. Dat is niet gewenst, zegt Stater-directeur Rik Douwes in Het Financieele Dagblad. Een (gedeeltelijke) beursgang had aanvankelijk de voorkeur, maar vanwege het huidige beursklimaat zal waarschijnlijk worden gekozen voor een gedeeltelijke verkoop van het Bouwfonds-belang. Momenteel wordt nog onderzoek gedaan naar de wijziging van de eigendomsverhoudingen. Later dit jaar zal een besluit worden genomen.
Stater – dat al in Duitsland en België is gevestigd – wil binnen vijf jaar in heel Europa actief zijn. Uitbreiding van de activiteiten naar het administreren van verzekeringen is volgens Douwes voorlopig niet aan de orde.

Reageer op dit artikel