nieuws

Spaar Select bouwt nieuw kantoorpand

Archief

Intermediairbedrijf Spaar Select laat een nieuw kantoorpand bouwen in Etten-Leur. Het huidige hoofdkantoor in Breda is verkocht, of toch niet?

Dit voorjaar leken Rob en Erik Driessen de nieuwe eigenaren te worden van ‘het kasteeltje’ aan de Vismarkt in Breda. In het regionale dagblad BN/De Stem meldden koper en verkoper dat ze een prijs van acht miljoen waren overeengekomen. De broers werden een maand later echter vermoord en nu is onduidelijk wie de rechtmatig eigenaar is.
Spaar Select-directeur Jan Willem van Dijk hoopt het pand weer in eigendom te krijgen. “In september begint de bouw van een nieuw kantoorpand in Etten-Leur, omdat het hier te klein geworden is. Maar voor een aantal adviseurs van ons kan het een prima werkplek worden. Het is toch een beeldbepalend pand.”
Maar het pand is toch voor acht miljoen gulden verkocht? “Er is te laat voldaan aan de bankgarantie. De broers hebben nog wel contant f 800.000 bij de notaris betaald en werden een paar weken later dus vermoord. Nu heeft een onroerend-goedbedrijf zich garant gesteld voor de borgsom en claimt eigenaar te zijn.”
Veertig miljoen winst
Bij Spaar Select in Breda werken nu honderd medewerkers. Verspreid over heel Nederland werken zeshonderd mensen voor Spaar Select, waarvan 250 adviseurs, verdeeld over 36 vestigingen. Het bedrijf, eigendom van Van Dijk (33) en Harrie Sistermans (32), heeft de ambitie om uit te groeien naar zevenhonderd adviseurs en zeventig vestigingen.
Over het boekjaar 2000 meldde Van Dijk enige tijd geleden (zie AM 6, pag. 27) een jaarwinst te hebben geboekt van liefst f 40 mln, bij een omzet van f 160 mln. Officieel zijn de cijfers van de Spaar Select Holding over de boekjaren 1999 en 1998: de omzet bedroeg toen f 80,0 (52,2) mln en het bedrijfsresultaat f 30,5 (19,5) mln. Netto bleef er onder de streep een winst over van f 20,4 (12,6) mln. De aandeelhouders kregen een dividend uitgekeerd van f 2,7 (1,0) mln.
Het huidige kantoorpand van Spaar Select in Breda.

Reageer op dit artikel