nieuws

Softwarebedrijf Bright failliet

Archief

Het Zoetermeerse softwarebedrijf Bright Group, in onze bedrijfstak vooral bekend door de hypotheeksoftware Assist4, is failliet verklaard.

Bright heeft tal van klanten in onze branche, waaronder De Goudse en franchiseketen Xtensive (SNS Reaal). Ook diverse assurantiebemiddelings- en volmachtbedrijven maakten gebruik van de diensten van het bedrijf.
Twee jaar geleden nam Bright de zelfstandige software-afdeling van de Behaenk Groep over. Daarmee groeide Bright’s personeelsbestand van dertig naar circa vijftig werknemers. Van de 41 werknemers die er dit voorjaar nog waren, zijn er nu 25 betrokken bij een doorstart van de niet-assurantiegebonden activiteiten, zestien anderen zijn ontslagen.
Curator Souren heeft eind vorige week “de belangen van de andere klanten veilig kunnen stellen”. In afwachting van een definitieve oplossing is in elk geval geregeld dat de software zal worden onderhouden.
Het faillissement is aangevraagd door Reved International in Amsterdam. De schuldenlast bedraagt enkele miljoenen euro’s. Volgens de curator treft het management geen blaam.

Reageer op dit artikel