nieuws

SNS zet bancaire producten af via kantoorgroothandel

Archief

SNS zet bancaire producten af via kantoorgroothandel

SNS Bank, onderdeel van SNS Reaal Groep, gaat een deel van zijn zakelijke producten verkopen via de vestigingen van Office Center, een landelijke kantoorgroothandel voor het bedrijfsleven. De bank overweegt op termijn ook andere alternatieve distributiekanalen in te gaan zetten.
De samenwerking met Office Center, dat veertig vestigingen telt, is begin deze maand ingegaan. Klanten van deze groothandel kunnen gratis drie informatiepakketten over zakelijk internetsparen (rentevergoeding maximaal 2,75%), omzetkrediet (tot maximaal e 50.000) en mobiel bankieren meenemen. “Ondernemers zijn liever bezig met het uitbouwen van hun bedrijf. Bancaire producten moeten dan worden gezien als de ondernemers bezig zijn voor hun onderneming. Waarom dan niet als ze hun kantoorartikelen inkopen?”, lichtte directievoorzitter Rien Hinssen de opmerkelijke stap van de bank toe.
SNS Bank zegt eerst ervaring te willen opdoen met de verkoop van bancaire producten via Office Center, voordat uitbreiding van producten en verkoopkanalen in overweging wordt genomen. “Afhankelijk van de resultaten zouden ook hypotheken en verzekeringen voor de zakelijke markt in het productenassortiment kunnen worden opgenomen. Nee, concrete plannen zijn er nu nog niet”, aldus Hinssen.
Duizend klanten
De topman van SNS Reaal voegde eraan toe “hoge verwachtingen” te koesteren van het alternatieve verkoopkanaal. “Als doelstelling hebben we gekozen voor duizend nieuwe klanten binnen twee tot drie maanden.”
Deze ambitieuze doelstelling wordt volgens hem ingegeven door de succesvolle introductie van het zakelijk internetsparen, waarmee volgens hem inmiddels e 1 mld aan spaargeld van bedrijven is binnengehaald. Met het Omzetkrediet heeft SNS Bank tot dusver vierduizend bedrijven aangetrokken. De bank zegt verder meer dan 300.000 internetklanten (sparen, lenen en beleggen) in de boeken te hebben, van wie 40% zakelijke klanten.
Het marktaandeel van de bank in hypotheken bedraagt volgens Hinssen dit jaar 8% (7%) van de totale nieuwe productie en zal in 2005 moeten zijn uitgebouwd naar 10%. Het marktaandeel in sparen moet in dezelfde periode worden verhoogd van 4,4% (4%) tot 6% van het totale spaarvolume in ons land. In beleggen zal het marktaandeel moeten toenemen van 2,3% (2%) dit jaar naar 4% in 2005, aldus Hinssen.
Meer kantoren in randstad
SNS Bank werkt hard aan de uitbouw van haar kantorennet in de Randstad. Dit jaar werden vestigingen geopend in Alkmaar, Den Haag, Dordrecht, Rotterdam en Zoetermeer. Buiten de Randstad kregen Terneuzen en Uden een vestiging van SNS Bank. Voor komend jaar staan Alphen a/d Rijn, Haarlem, Leiden, Nieuwegein en Spijkenisse op de rol. “Binnen twee tot drie jaar moet er een gespreid landelijk netwerk bestaan”, aldus directievoorzitter Rien Hinssen. De bank heeft inmiddels tweehonderd kantoren.
In de veertig vestigingen van Office Centre hangen sinds begin deze maand informatiepakketten van drie zakelijke producten van SNS Bank.

Reageer op dit artikel