nieuws

SNS Reaal stapt over van SRK naar DAS

Archief

SNS Reaal stapt voor de uitvoering van de rechtsbijstand over van SRK op DAS. Uitsluitend voor de autoproducten zal ook worden overgestapt op DAS-polissen. Het label Proteq blijft wél gebruik maken van SRK.

Voor alle rechtsbijstandproducten waarvoor SNS Reaal het risico draagt, verzorgt nu SRK de rechtsbijstand. Het gaat om de labels Hooge Huys, SNS Bank en Proteq. Proteq voert speciale producten voor doelgroepen, zoals polissen voor leden van de FNV en voor de ouderenbond KBO, en blijft hiervoor gebruik maken van SRK. Hooge Huys en SNS Bank stappen begin volgend jaar voor de uitvoering van de rechtsbijstand over van SRK naar DAS.
De producten en premies van de labels Hooge Huys en SNS Bank wijzigen niet. Een uitzondering hierop zijn de autoproducten van Hooge Huys. Begin september gaat Hooge Huys – voor eigen risico – de autorechtsbijstandpolis en de autoverhaalsrechtsbijstandpolis van DAS voeren. De rechtsbijstand hiervoor wordt al vanaf september door DAS verzorgd. Hoewel de ‘oude’ autoproducten enigszins afwijken van de DAS-producten worden de producten niet omgezet. DAS krijgt dus volgend jaar voor Hooge Huys twee types auto(verhaals)rechtsbijstandpolissen te behandelen.
Hooge Huys en SNS Bank hebben op dit moment zo’n 45.000 respectievelijk 15.000 autorechtsbijstandpolissen (inclusief verhaalspolissen), en samen zo’n 26.000 gezinspolissen. De portefeuille omvat voorts 110.000 polissen voor een aanvullende avp-dekking en een zeer gering aantal bedrijfspolissen.
SNS Reaal neemt belang in DAS
SNS Reaal gaat niet alleen voor de uitvoering van de rechtsbijstand met DAS in zee, maar heeft ook een belang in DAS genomen van 5%. De DAS-aandelen voor zover die in handen waren van 6 (van de 33) verzekeraars die met DAS samenwerken, zijn onlangs herverkaveld. AXA, Levob en Nieuwe Hollandse Lloyd hebben namelijk een deel van hun aandelen afgestaan. DAS wil niet bekend maken welk belang deze verzekeraars hadden en hebben. ASR, Achmea (Avéro Achmea) en Delta Lloyd Nuts Ohra hebben meegedeeld een belang te hebben van respectievelijk 15%, 1,2%, en 12,5%.

Reageer op dit artikel