nieuws

Snelheidsverzekering niet helemaal nieuw

Archief

Het initiatief van Leisure Investment Cooperation (LIC) om een verzekering tegen snelheidsboetes van de grond te tillen, is niet brandnieuw.

Volgens een tussenpersoon, die anoniem wil blijven, is het intiatief van LIC niet de constructie waarbij snelheidsovertreders hun boetes kunnen declareren. “Zo’n tien à vijftien jaar geleden bood een groot concern via een leasemaatschappij een leasetarief aan waarbij verkeersovertredingen inbegrepen waren. De officier van Justitie heeft dat concern toen ten laste gelegd dat het niet moreel is om snelheidsboetes te vergoeden.
Uiteindelijk is de zaak via een schikking geregeld. “Het is strafbaar om boetes te verzekeren”, aldus de tussenpersoon. Het zou gaan om een leasemaatschappij die afwisselend eigendom is geweest van Fortis en ING. Bij woordvoerder Jan-Willem ter Avest van Fortis is niets van de zaak bekend. “Het is heel lastig om iets te achterhalen, omdat het al zo lang geleden is.” Fortis verkocht onlangs leasemaatschappij Top Lease aan ING.
Bij het Openbaar Ministerie is men niet op de hoogte van de advertenties van LIC, dat zelf volgens een betrokkene enkele weken niet bereikbaar is. Voor de snelheidspolis wordt nog naar een risicodrager gezocht. ”
De snelheidsverzekering dook in de jaren tachtig voor het eerst op.

Reageer op dit artikel