nieuws

Slechtweerverzekering voor agrariërs jaar uitgesteld

Archief

De oprichting van AquaPol, de onderlinge die agrariërs moet gaan verzekeren tegen oogstschade door extreme regenval, is één jaar uitgesteld.

Het plan is door minister Veerman (LNV) ingediend bij de Europese Commissie in het kader van de staatssteunprocedure. Brussel wil dat het ministerie van LNV ook buitenlandse verzekeraars de kans geeft om in Nederland een oogstschadeverzekering aan te bieden. Daardoor gaat de aanbestedingsprocedure zeker vijf maanden langer duren. Land- en tuinboouworganisatie LTO en LNV hopen de verzekering nu vanaf 1 januari 2004 aan te kunnen bieden.
Beide partijen overleggen al enkele jaren over de mogelijkheid een verzekering aan te bieden voor schade door overvloedige regenval. Eind vorig jaar werd een akkoord bereikt over de oprichting van een onderlinge die schade dekt tot e 50 mln. Daarboven staat de overheid garant tot e 100 mln. Een aantal maatschappijen was al benaderd om de onderlinge te steunen; daarvoor moet nu dus ook in de rest van de EU gekeken worden.

Reageer op dit artikel