nieuws

SEA werkt aan vragenbanken

Archief

De Stichting Examens Assurantiebedrijf (SEA) is gestart met de bouw van vragenbanken voor het elektronisch afnemen van examens met open vragen.

Per jaar verzorgt de SEA voor 54 certificaten en diploma’s de examens. Een beperkt gedeelte hiervan betreft de examens die geregeld zijn in de Wabb; de assurantie A- en B-examens.
Voor de categorie opleidingen die niet via de Wabb geregeld zijn, gaat de SEA geleidelijk over op het examineren via computer en internet. Kandidaten kunnen op deze manier zelf bepalen wanneer ze examen doen. Voor het examen Inleiding Verzekeringsbedrijf (IVB) is deze nieuwe wijze van toetsing al mogelijk.
Een consequentie van deze uitbreiding van het aantal ‘examenmomenten’ is dat de SEA moet beschikken over een grote hoeveelheid vragen. Deze vragen worden ondergebracht in vragenbanken waaruit telkens een individueel examen voor de kandidaat wordt samengesteld.
Voor het snel vullen van deze vragenbanken worden externe auteurs aangetrokken. De examencommissie bepaalt uiteindelijk of een vraag wordt opgenomen in de vragenbank.

Reageer op dit artikel