nieuws

SEA-examen voor autoschade-expert

Archief

De Stichting Examens Assurantiebedrijf (SEA) heeft op verzoek van het Nivre (Nederlands Instituut voor Registerexperts) het examen Bovenbouw Autoschade-expert (Base) ontwikkeld.

Om deel te kunnen nemen aan het examen van het bovenbouwgedeelte moet de Basisopleiding Expertise met goed gevolg zijn afgerond. Deze basisopleiding bestaat uit de modules Methodisch onderzoek en onderhandelingsvaardigheden, Schriftelijk rapporteren en Verzekeringstechniek. Voor de eerste twee modules worden certificaten uitgereikt. Voor het onderdeel Verzekeringstechniek moet een examen bij SEA worden afgelegd.
Indien specifieke kennis ontbreekt om aan het vervolgexamen deel te nemen, kan men diverse modules volgen om aan de eisen te voldoen. Het bovenbouwexamen bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen. Voor beide examens, die één keer per jaar worden afgenomen, moet een voldoende behaald worden. Bij voldoende aanmeldingen vindt het theorie-examen plaats op 26 oktober op het kantoor van SEA in Utrecht. De kosten bedragen ( 475 (# 216). Het praktijkexamen wordt op 9 november afgenomen in de praktijklocatie van de VOC (Vakopleiding Carosseriebedrijf) in Nieuwegein. De kosten voor dit examen bedragen ( 600 (# 273).

Reageer op dit artikel