nieuws

Schrappen artikel 13 en 15 Wabb op stapel

Archief

Midden deze maand zal minister Zalm de Tweede Kamer informeren over effectuering van de eind 1999 in wetgeving voorgenomen afschaffing van de (belonings)artikelen 13 en 15 van de Wet Assurantiebemiddelingsbedrijf (Wabb).

Eind vorige week hebben de belanghebbende organisaties van het ministerie van Financiën het concept van een brief ontvangen die de minister binnenkort naar het parlement wil sturen. Deze organisaties, waaronder NVA en NBVA, Verbond van Verzekeraars en de Consumentenbond, kunnen tot 8 november op het document reageren.
Uit het vertrouwelijke concept komt naar voren, dat er geen enkele reden is om af te wijken van de eind 1999 bij wijziging van de Wabb geprogrammeerde afschaffing van de provisieartikelen per 1 januari 2002. Dit onder meer op grond van de onderzoeken die zijn gedaan naar de effecten van de afschaffing van art. 16 (verbod op retourprovisie) per 1 januari 2000.

Reageer op dit artikel